Bugün gazilerin günü!

Antakya’da 19 Eylül Gaziler Günü kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Törene Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Mete, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Öntürk, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkan Vekili Galip Dalyan, kurum müdürleri, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı.

Çelenklerin sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmaların ardından Vali Masatlı ve protokol üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şubesi, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit ve Dul Yetimler Derneği ile Kıbrıs ve Kore Gazileri Derneğini ziyaret ederek gazilerle sohbet etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere canlarını vatan için feda eden şehitleri ve kahraman gazileri saygı ve rahmetle anan HBB Başkanı Öntürk, “Aziz vatanımızın özgürlük ve bağımsızlığı için düşmana karşı verdikleri cansiperane mücadele, gösterdikleri üstün cesaret ve fedakarlıkla milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip, gurur kaynağımız kahraman Gazilerimizin “19 Eylül Gaziler Günü” kutlu olsun. Onlardan aldığımız ilhamla memleketimizin güvenli, huzurlu ve güçlü geleceği için çalışmak, çabalamak hepimizin milli sorumluluğudur” dedi.

Gazilerin, bağımsızlığımızın hiç sönmeyecek meşaleleri olduğunu söyleyen Hatay Valisi Mustafa Masatlı da, “Sahip olduğumuz tarihi zaferler, verilen mücadeleler ve gerektiğinde bu uğurda can vermesini bilen insanlarımızın varlığı, büyük bir Millet oluşumuzun en büyük nişanesidir. Aziz milletimizin evlatları; Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da hangi ruh ve inançla mücadele ettiyse; bugün de tüm iç ve dış tehditlere karşı aynı ruhla, aynı inançla vatan savunmasında şehit ve gazi olmaya namzettir. İşte bu ruhu yaşatan gazilerimiz, milletimizin ebediyete kadar var olacağının en büyük teminatıdır” dedi.