‘Hatay’ın medeniyet ışığı hiç sönmeyecek’

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay programı kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’ü de makamında ziyaret etti.

Bakan Yerlikaya’nın desteğini hiçbir zaman Hatay’ımızın üzerinden çekmediğini söyleyen Başkan Öntürk, belediyemize yaptığı nazik ziyaret için teşekkür ederek, çalışmaları ve projeleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Bakan Yerlikaya da Hatay’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Hatay, binlerce yıllık geçmişiyle medeniyetlerin buluşma noktası, şehitler ve evliyalar diyarıdır.  Birlikte yaşama kültürünün yeşerdiği; karşılıklı saygının, huzurun, güvenin ve barışın simgesi olan Hatay, her köşesinde tarihin derin izlerini taşır. İçişleri Bakanlığı olarak bu güzel şehrin huzuru ve güvenliği için canla başla çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Asrın Felaketi’nin yaralarını el birliğiyle sardık, sarmaya devam ediyoruz. Hatay’ın medeniyet ışığı hiç sönmeyecek. Türkiye Yüzyılı’nı Hataylı hemşehrilerimizle birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Daha sonra Dörtyol ilçesine geçen Yerlikaya, Atatürk Caddesi’nde esnafa ziyarette bulundu, vatandaşlarla sohbet edip fotoğraf çektirdi.

Bakan Yerlikaya, Erzin-Dörtyol arasında yapımı tamamlanan 11,5 kilometrelik yolda da incelemelerde bulundu.

Erzin Kaymakamlığını da ziyaret eden Yerlikaya, burada Kaymakam Onur Özaydın ile bir araya geldi.

Yerlikaya, 5 Ekim 2020’de Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi kırsalında gerçekleştirilen Yıldırım-3 Operasyonu’nda teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Yırtıcı’nın Erzin’deki ailesini de ziyaret etti.

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay’ın Dörtyol ilçesi Atatürk Caddesi’ndeki esnafları ziyaret edip vatandaşlarla sohbet etti. ( Ali Kemal Zerenli – Anadolu Ajansı )