Bu sitenin merkezinde ‘Sevgi’ var!

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, açılışına sayılı günler kalan Serinyol Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi’nde incelemelerde bulundu.

İçerisinde Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimi’nin de bulunduğu, 13-18 yaş arası kız çocuklarının hizmetine sunulacak olan Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi’nde tamamlanan çalışmaları hassasiyetle denetleyen Vali Masatlı, “Çocuklar en kıymetli hazinemiz, geleceğimizdir” dedi.

Vali Masatlı, 13 bin metre karelik bir alana inşa edilen Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi’nin ÇOKİM binaları, konaklama alanları, sosyal bina alanları, hobi odaları, kapalı spor salonu, laboratuarlar, açık spor sahaları (basketbol sahası, plaj voleybolu, batminton sahası, mini golf sahası, açık hava spor aletleri alanı, yürüyüş yolları), peyzaj alanları, tarım faaliyetleri oluşturulabilecek alanlar ile 2 bin 500 adet ağaçtan oluştuğunu ifade etti.

Geçtiğimiz yıl 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde temeli atılan sevgi evinin kız çocuklarına aile ortamını sunması amacıyla tüm detaylarının düşünüldüğünü belirten Vali Masatlı, onlar için yapılan her çalışmanın ve hizmetin çok değerli olduğu bilinciyle hareket edildiğini söyledi.