HBB Zabıtası, hem karadan hem havadan sıkı takipte!

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), başlattıkları yeni bir uygulamayla il genelinde toplu taşıma araçları, hafriyat kamyonları, okul servisi denetimleri ile arama – kurtarma çalışmalarına “drone” da ekledi.

HBB Zabıta Dairesi Başkanlığı, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla toplu taşıma araçları ve hafriyat kamyonlarına yönelik denetim gerçekleştirirken, yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla da okul servislerini yakın takibe aldı.

Trafik güvenliği ve olası güvenlik risklerini minimize etmek amacıyla titizlikle gerçekleşen dronlu denetimde ruhsat, sigorta, periyodik muayene belgeleri ile klima, emniyet kemerleri, araç içi güvenlik donanımları detaylı bir şekilde incelenirken araçların konfor, hijyen ve güvenlik standartlarına uygunluğunu da değerlendirildi, okul servislerinde de ayrıca rehber personel bilgileri, güzergâh belgesi kontrolü de yapıldı.

Ekipler, kaçak ve izinsiz döküm yapan hafriyat kamyonlarını, sahil bandında kıyı işgali yapan kişi ve işletmeleri de dronla daha rahat izleme olanağı elde etti.

Hatay’da eğitim döneminin sorunsuz geçmesi için denetimlerini titizlikle sürdürmeye devam edeceklerini, her türlü kural dışı ve kanunsuz davranışlara yönelik ceza işlemi başlatacaklarını aktaran Büyükşehir yetkilileri, vatandaşların herhangi bir olumsuz durumla karşılaşması durumunda ise ALO 153 hattından ve HBB’nin sosyal medya hesaplarından şikayetlerini iletebileceklerini hatırlattı.