Dörtyol’un Atatürk Kütüphanesi tamam, sırada kültür merkezi var!

Dörtyol’da depremzedelerin yaşadığı konteyner kentlere yakın noktada, belediye tarafından kurulan “Atatürk Kütüphanesi” törenle açıldı.

Numuneevler Mahallesi’ndeki Millet Bahçesi’nde 6 Şubat 2023’teki depremden etkilenen çocukların eğitimine katkı amacıyla hazırlanan prefabrik kütüphanenin açılışına Dörtyol Kaymakamı Ümit Altay, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Üstğm. Halil Pehlivan, CHP Dörtyol İlçe Başkanı Muammer Bedir, CHP Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin ve vatandaşları katıldı.

Dörtyol Kaymakamı Ümit Altay, açılışı yapılan kütüphanede 5 bin kitabın bulunduğunu  belirterek, “İlçemizdeki öğrencilerimiz ders çalışmak, araştırma yapmak anlamında bu tür kütüphaneye yoğun bir şekilde ihtiyaç duymaktadır. İnşallah bundan sonraki yıllarda ilçemize içinde kütüphanenin de bulunduğu bir kültür merkezi kazandırmak istiyoruz” derken, kütüphanenin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Dörtyol Belediye Başkanı Bahadır Amaç da, kütüphanenin ilçeye ve kitapseverlere hayırlı – uğurlu olmasını dilerken, “Bu anlamlı projede emeği geçen herkese, özellikle Hasırcıoğlu AVM firmasına teşekkür ederim. Kütüphanenin tüm vatandaşlarımız için kültürel bir buluşma noktası olmasını dilerim” dedi.

Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.