İSTE’nin akademik kadrosuna sağlık semineri!

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü ile imzalanan sosyal ve bilimsel iş birliği protokolü çerçevesinde sağlık alanındaki ilk eğitim semineri düzenlendi.
İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kırmızı Salon’da akademik ve idari personelin katılımıyla düzenlenen seminerde Psikolog Güzide Temel, Diyetisyen Necmiye Ezgi Horoz ve Fizyoterapist Serpil Çiçek “Stres ve Kaygı Yönetimi”, “Sağlıklı Beslenme” ve “Çalışma Ortamında Kas İskelet Sistemi Sağlığının Korunması” konularında eğitim verdi.


Psikolog Temel, stres ve kaygıya neden olan faktörlerden, çeşitlerinden ve korunma yollarından bahsederken, günümüzde özellikle sosyal medya kullanımının azaltılmasının bireyler açısından kaygı ve stresle mücadelede daha etkili olacağını söyledi.
“Sağlıklı Beslen, Hareket Et ve Sağlıklı Yaşa” sloganıyla sunumunu gerçekleştiren Diyetisyen Horoz, özellikle obezite gibi kronik hastalıklara, nedenlerine, sebebiyet verdiği sağlık problemlerine ve obeziteden korunma yollarına değindi.
Fizyoterapist Çiçek de ‘Ergonomi’ başlığı adı altında ‘Çalışma Ortamında Kas İskelet Sistemi Sağlığının Korunması’ konusunun altını çizerek sunumuna başladı. Ergonominin tanımını yapan ve İş ile ilgili risk faktörlerinden bahseden Çiçek, kişisel risk faktörlerini, oturarak veya ayakta çalışırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.
İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkililere eğitim seminerinden dolayı teşekkür eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “İSTE olarak üniversitelerin akademik, sosyal ve bilimsel alanda diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte hareket etmesinin ülke gelişimi açısından önemli olduğunu biliyor ve buna uygun hareket ediyoruz. Kurumlarımızın karşılıklı düzenleyeceği eğitimlerin personellerimizin gelişimi açısından faydalı olacağına inanıyorum. İlçe Sağlık Müdürlüğümüze işbirliğinden dolayı tekrardan teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.