Belen’de ‘alıç’ zamanı!

Belen’de yılın ilk alıç meyvesi hasadı İlçe Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz ve Belediye Başkanı İbrahim Gül tarafından yapıldı.

Benlidere Mahallesi’nde Abdulkerim Kahlar’ın bahçesinde gerçekleşen ilk hasada Kaymakam Yılmaz ile Başkan Gül’e Hatay İl Tarım Müdürü Abdurrahman Türkmen, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Bozkurt ve Belen İlçe Müftüsü Hamza Köse ile vatandaşlar katıldı.

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, yaptığı açıklamada alıç meyvesinin bölge için büyük öneme sahip olduğunu belirterek, “Alıç, besin değeri yüksek ve katma değerli bir ürün. İlçemizde yaklaşık 1000 dönümlük bir arazide yetiştirilen alıçtan toplamda 800 ton ürün alıyoruz. Tarlada kilosu şu anda 200 liradan satılan bu ürün, çiftçilerimiz için önemli bir ekonomik değer taşıyor” dedi.

Hatay İl Tarım Müdürlüğü’nün alıç üreticilerine büyük destek verdiğine de değinen Gül, “Son üç yıldır İl Tarım Müdürlüğü çiftçilerimize fidan desteği sağlıyor ve bu yıl 5000 aşılı fidanı hibe olarak verecek. Destekten faydalanmak isteyen vatandaşlarımız Tarım İl Müdürlüğü’ne başvurarak gerekli yardımı alabilirler” bilgisini paylaştı.

Alıç meyvesinin ihracata yönelik bir ürün olduğunu belirten Gül, “Alıç meyvesinin özel aroması ve sağlık faydaları nedeniyle tüccarlar bu ürünü yurt dışına pazarlıyor. Özellikle kalp rahatsızlıklarında tüketilen alıç, kalp kaslarını güçlendirmeye yardımcı oluyor. Bölgedeki çiftçilerimizin bu katma değeri yüksek ürünü tarlalarına ekmelerini teşvik ediyoruz ve belediye ile İl Tarım Müdürlüğü olarak elimizden gelen desteği sağlayacağız” şeklinde konuştu.