Asgari ücret kriteri değişti!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, pilot uygulaması deprem bölgesi olan Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da başlayan “Aile ve Gençlik Fonu” projesinde yeni düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

Göktaş, evlenecek gençlere yönelik 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği sunan projeye yeni eklenen illerin yanı sıra söz konusu destekten daha fazla çiftin yararlanabilmesi için de şartları kolaylaştırdıklarını vurguladı.

Aile ve Gençlik Fonu’nun pilot uygulamasının ikinci bölümünü başlattıklarını açıklayan Göktaş, “Aile ve Gençlik Fonu’na TÜİK verilerine göre doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak’ı dahil ettik. Bu 3 ilden şartları sağlayan çiftlerimizin başvurularını almaya başladık. Sahadan aldığımız dönüşler ve vatandaşların talepleri kapsamında Desteğe başvuru şartları arasında yer alan çiftlerin toplam gelirlerinin 2 asgari ücreti aşmaması şartında düzenleme yaptık. Gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2,3 asgari ücrete çıkartıyoruz. Böylece daha fazla gencimizin desteğimizden yararlanmasının önünü açmış oluyoruz” ifadesini kullandı.