Kale-Işıklı yolu 35 günde tamamlandı

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Arsuz’a bağlı Kale ile Işıklı mahallelerini birbirine bağlayan yolun 7,5 kilometrelik kısmını 35 gün gibi kısa bir sürede tamamlayarak ulaşıma açtı.


Arsuz – Çevlik Yolunun geçiş güzergahı olması dolayısıyla kent turizmine büyük katkı sağlayan ve ciddi anlamda deforme olması nedeniyle de büyük sıkıntı yaşanan yolda HBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’nca genişletme çalışmalarının ardından beton asfalt serimi gerçekleştirdi.


Ayrıca yağışlar sonrasında yol üzerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için yol kenarlarında istinat duvarları yapılarak, su deşarjının sağlanması adına menfezler de yapıldı.


HBB ekipleri, trafik akışının daha güvenli olması adına yol çizgilerinin çekilmesi ve uyarı levhalarının yerleştirilmesi çalışmalarını da tamamlayarak yolu vatandaşların kullanımına sundu.
Yolun tamamlanarak ulaşıma açılmasıyla beraber iki turistik ilçenin trafik yükünün önemli ölçüde azaltıldığına vurgu yapan mahalle sakinleri de, çalışmalardan dolayı HBB Başkanı Mehmet Öntürk’e teşekkürlerini iletti.