Orman yangınları açısından riskli günlerdeyiz!

Hatay genelinde, yüksek nem oranıyla etkisini sürdüren sıcak hava vatandaşları bunalttı. Yüzde 51 oranındaki nem ve 33 dereceyi aşan hava sıcaklığı nedeniyle zor anlar yaşadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava raporuna göre, hava sıcaklıklarının artarak ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği, iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Orman Genel Müdürlüğü(OGM), meteorolojik koşulların orman yangınlarının oluşmasına yol açabileceğini belirterek, vatandaşlara 10 gün boyunca açık alanda ateş yakmamaları uyarısında bulundu.

OGM’nin bu değerlendirmeleri ışığında da AFAD, vatandaşlara SMS aracılığıyla “10 gün boyunca meteorolojik nedenlerle vatandaşların açık alanda ateş yakmamaları, yakanları uyarmaları ve 112’ye bilgi vermesi rica olunur” paylaşımı yaptı.

Kaymakam Demiryürek uyardı!

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek de, orman yangınları açısından riskli bir dönemde olduğumuza dikkat çekerek, “Sevgili İskenderunlar; orman yangınları açısından en riskli dönem içerisindeyiz. Bu kritik dönemde, zümrüt vatanımızı tehlikeye atacak her türlü davranıştan sakınalım. Orman içi veya ormana yakın bölgelerde her ne suretle olursa olsun ateş yakılması kesinlikle yasaktır” şeklinde uyardı.