Zeynep Öğretmenin kaybolan ana yadigârı yüzüğü Arsuz’u harekete geçirdi!

Hatay’ı derinden sarsan depremde kaybettiği annesinden kalan tek hatıra olan yüzüğü kaybeden öğretmen Zehra Alın’ın çağrısına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ile Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün kayıtsız kalmadı.

Hatay’da annesi Cemile ve babası Tuncay Alın’la birlikte yaşadığı evin depremde yıkılmasıyla anne -babasını enkazda kaybeden Zehra öğretmen, dün sosyal medyada yaptığı duyuruda “Depremde kaybettiğim annemden bana kalan tek yadigârı Arsuz Konacık Aslan Hause civarındaki sahilde kaybettim. Bu saate kadar aradık… Belki benim için bir mucize olur diye burada paylaşıyorum. Eğer varsa hayatımdaki tek mucizeyi şimdi kullanmak istiyorum” diye yazdı.

Paylaşım sonrası Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün, özel bir ekip oluşturarak yüzüğün bulunması için arama çalışmaları başlattıklarını duyururken, “Arsuz Belediyesi Ailesi olarak senin için ailenden kalan bu kıymetli yadigarı bulmak adına oluşturduğumuz ekiplerimizle arama çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Emanetin emanetimizdir. Mucizeler ansızın gelir” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk de Alın’ın çağrısını ‘Bakıyoruz kızım’ notuyla paylaşarak, arama çalışmalarına destek verdiklerini belirtti.

Mesajına destek veren herkese teşekkür eden Zeynep Öğretmen de, desteklerle yalnız olmadığını hissettiğini belirterek, “Yüzüğün aynısını yaptırmak isteyenler, annesinin hatırasını göndermek isteyenler, saatlerdir arama yapan  Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Arsuz Belediyesi ekipleri, Belediye başkanlarımız Mehmet Öntürk ve Sami Üstün’e ne diyeceğimi bilemiyorum. Yüzüğümü bulamasanız bile hepinize çok teşekkür ederim. Her yazılanı tüylerim diken diken okuyorum. 19 aydır baş etmeye çalıştığım en güçlü his kimsesiz kalmışlık hissi ama ilk kez bu duyguya bu kadar iyi gelen bir şey yaşıyorum. Hangi birinize ne yazıp teşekkür edeyim bilemiyorum. Yüzüğümün kaybının böyle mutlu olmama sebep olmasına şaşırıyorum. ‘Annem daha fazla kimsesiz hissetmeme dayanamadı mı?’ acaba diyorum. Gözyaşlarımı tutamıyorum…” paylaşımıyla da yürüklere dokundu.