Antakya Yerinde Dönüşüm Projesi’nde revize

Antakya’da inşaat çalışmalarının yüzde 65’i tamamlanan 4 bin 495 konut ve 488 dükkândan oluşan Yerinde Dönüşüm Projesi’nde ilk anahtarlar eylül ayında teslim edilecek.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Emek-Aksaray mahallelerinde başlatılan ve yer teslimi 20 Ekim 2023’te yapılan ve ilk olarak 2 bin 500 konut ve 277 dükkan olarak planlanan Yerinde Dönüşüm Projesi revize edilerek, konut sayısı 4 bin 495’e, dükkan sayısı da 488’e çıkarıldı. Depremlerin yıkıma yol açtığı mahallelerin çehresinin değiştirilmesinin hedeflendiği yatırımın inşaatında yüzde 65 ilerleme sağlandı.

Örnek daireler hazır
Yerinde Dönüşüm Projesi’nin şantiye alanında hazırlanan örnek daireyi gezen Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “İsteyen vatandaşlarımız, örnek dairelere gelerek yapıların sağlamlığını ve yeni evlerin planlarını görebilir. Eylül itibarıyla mahallemizde hak sahibi vatandaşlarımıza konutlarını teslim etmeye başlamayı öngörüyoruz” dedi.
Projede konut sayısının artırıldığını anımsatan Masatlı, “Yeni planlamalarla ile Emek-Aksaray mahallelerinde eskisinden daha güzel ve güçlü 4 bin 495 konut ile 488 dükkana ulaşmış olacağız. Şimdiden hak sahibi vatandaşlarımıza yeni ev ve iş yerlerinde huzurlu yaşam diliyorum” dedi.

Kentin her noktasında deprem konutu inşa çalışmalarının sürdüğünü anlatan Vali Masatlı, daha sonra Tarihi Kuyumcular çarşısı esnafının hizmet verdiği Geçici Kuyumcular Çarşısı’nda esnafı ziyaret etti ve çarşıdaki restorasyon çalışmalarını inceledi.

Antakya’nın kalbi tarihi Uzun Çarşı’nın yeniden ihya ve inşasına yönelik devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Vali Masatlı, sohbet ettiği tarihi Uzun Çarşı esnafına hayırlı kazançlar diledi.

Tarihi Uzun Çarşı içerisinde bulunan ve restorasyon çalışmalarının hızla devam ettiği Kurşunlu Han’da da inceleme yapan Vali Masatlı, Kurtuluş Caddesi üzerinde yer alan rekonstrüksiyon çalışmalarının devam ettiği Şeyh Muhammed Camii’nin son durumunu inceledi.