Konteyner kentin ‘Rüzgar’ gülü 5 yaşında!

İskenderun’da ailesiyle birlikte konteynerde yaşayan 5 yaşındaki kas hastası Rüzgar Miran Özsürmeli için sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı.

Yunus Emre Mahallesi’ndeki İbrahim Çeçen Vakfı Konteyner Kent sakinleri ile ailesi Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastası Özsürmeli’ye “İyi ki doğdun Rüzgar” şarkısıyla sürpriz kutlama gerçekleştirdi.
Kendisi için hazırlanan pastayı kesip, çevresindeki çocuklara da ikram eden minik Rüzgar, çeşitli hediyelerle sevinirken, organizasyondan dolayı herkese teşekkür etti.
İbrahim Çeçen Konteyner Kent Koordinatör Yardımcısı Ümran Oğuz, depremin etkilerini unutturmak için böyle bir şenlik yapılmasını istediklerini söyledi.
Rüzgar’ın çok mutlu olduğunu belirten Oğuz, “Konteyner kent olarak vatandaşlarımızla ve kendimizle gurur duyuyoruz. Çocuğumuzun doğum gününü yaparak hayalini gerçekleştirmek istedik” dedi.

Depremde Sakarya Mahallesi’ndeki evinin yıkıldığını dile getiren anne Fatma Özsürmeli (32), 2,5 yaşında oğluna kas hastalığı teşhisi konulduğunu, tedavisinin Antalya’da devam ettiğini belirterek, “Oğlumun ilacı Amerika’da bulunmuş. İlacına kavuşmasını istiyoruz. Bugün çocuğumun doğum günü için yaptıkları kutlamadan dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.