Tosyalı Holding, Dünya şirketinin yeşil dönüşüm ortağı oldu!

Tosyalı Algerie, Afrika’nın en büyük, dünyanın sayılı enerji şirketlerinden Sonatrach ile sürdürülebilir bir gelecek için Cezayir’de yeşil hidrojen üretimi ve bu hidrojenin çelik sektöründe kullanımına ilişkin mutabakat zaptı imzaladı.

İki tarafın Cezayir’de yenilenebilir enerjilerden yeşil hidrojen üretmek için ortak bir fizibilite çalışması yürütmesine olanak sağlayacak mutabakat zaptına imzaları Sonatrach’ın Genel Yönetim Merkezi’nde Genel Müdür ve Grup CEO’su Rachid Hachichi ve “Tosyalı Demir çelik endüstrisi Cezayir SPA” Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı attı.

Sonatrach, bu mutabakat zaptının imzalanmasının “özellikle doğal gaz tüketimini azaltmayı ve dolayısıyla sera gazı emisyonlarını azaltmayı amaçlayan ulusal hidrojen stratejisiyle uyumlu” olduğunun altını çizdi.

Şirket ayrıca, bu ortaklığın hayata geçirilmesinin, Cezayir sanayisinde fosil yakıtların yeşil hidrojenle ikame edilmesi açısından güçlü bir sinyal vereceğini savundu.

Tosyalı Holding’den yapılan açıklamada da Cezayir’de yeşil hidrojen üretimi ve bu hidrojenin çelik sektöründe kullanımına ilişkin Sonatrach ile mutabakat zaptı imzalamaktan gurur duydukları belirtildi.