Başkan Öntürk, 100 günlük raporunu basınla paylaştı!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Gastronomi Evi’nde düzenlenen kahvaltıda, basın mensuplarının bayramını kutlayan Öntürk, göreve geldikleri yaklaşık 100 günlük sürede belediyenin mali durumu, altyapı projeleri, sosyal hizmetler ve çevre düzenlemeleri konularında yapılan iyileştirmeleri aktardı.

Basının, halkın doğru bilgiye ulaşmasındaki önemine değinen Öntürk, gazetecilerin belediyeyle ilgili her türlü sorusunda da kendilerine ulaşabileceğini ifade etti.

Göreve geldiklerinde mali anlamda iflas etmiş bir belediyeyle karşılaştıklarını belirten Öntürk, “Şehri yeniden ayağa kaldırmayı hedefliyoruz. Bunun için mücadele ettik ve etmeye devam ediyoruz. Bunu yaparken adaletten şaşmadık, şaşmayacağız. Şeffaf olacağız” dedi.

 110 iş makinesi atıl haldeydi

Göreve geldiklerinde Makine İkmal Müdürlüğü’nde 110 aracın atıl halde, kaderine terk edildiği ve kullanılamaz halde bırakıldığı bilgisini veren Büyükşehir Başkanı Öntürk, “Seçimlerden bir ay önce 1,9 milyarlık iş yapılmış. Öyle gözüküyor hesaplarda. Bu harcamalar içerisinde bir firma makina ikmale sürekli malzeme göndermiş. Peki, bu kadar araç neden enkaz halinde? Bu malzemeler nerede kullanıldı belli değil” dedi.

1000 kilometre yol

1000 km asfalt çalışmasına başladıklarını ve bu çalışmanın 600 km’sinin eski ihalelerle yapılacağını belirten Öntürk, kalan 400 km’lik kısmın ise Büyükşehir’in kendi imkanları ve personelleriyle yapılacağını aktardı.

Bir çadıra 620 bin dolar kira ödenmiş!

Mehmet Öntürk, EXPO alanında kurulan bir çadıra kiralama bedeli olarak 620 bin dolar ödendiğini tespit ettiklerini, bu fiyata aynı özelliklerde 10 çadırın satın alınabileceğini aktararak, bu bilgileri de ‘Hatay’a neden hizmet edilmedi?’ sorusuna cevap olması için açıkladığını ifade etti.

Seçim döneminde verdikleri sözlerin yüzde onunu yapamayacağı yönünde eleştiri aldığını hatırlatan Başkan Öntürk, verdikleri tüm sözlerin arkasında olduklarını ve tamamını hayata geçireceklerini belirterek “Bazılarına başladık, başlamadıklarımızın da projeleri bitmek üzere. Onlara da başlayacağız” diyerek basın mensuplarının yapılmayan işlerde hesap sorabileceğini vurguladı.

Öntürk, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.