Meteorolojiden serinleten haber!

Hatay il genelinde yoğun nem ve sıcak hava etkisini sürdürürken, Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü Doğu Akdeniz’in yağışlı havanın etkisine gireceğini açıkladı. 24.07.2024 Çarşamba itibariyle beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğleden sonra Hatay’ın kıyı ilçeleri Erzin, Dörtyol, Payas, İskenderun, Arsuz ve Samandağ’da kuvvetli olması bekleniyor. Çarşamba gününden itibaren sıcaklıkların 4-5 derece düşmesi ve yaz sağanaklarının etkili olması beklenirken yağışların hafta sonuna kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji’den yapılan uyarıda, “Doğu Akdeniz’de yarın (24.07.2024 Çarşamba) beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğleden sonra Hatay’ın kıyı kesimlerinde (Erzin, Dörtyol, Payas, İskenderun, Arsuz, Samandağ) ve Kahramanmaraş’ın güneybatısında(Andırın, Onikişubat, Türkoğlu) yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olalım, tedbirli olunmalıdır” denildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan duyuruda da, “Yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğu karşı Afet Koordinasyon Merkezimize(AKOM) bağlı ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Yaşanabilecek tüm olumsuzlukları 112, ALO 153 ve 185 HATSU hattına bildirebilirsiniz” bilgilendirmesini yaptı.