Vali Masatlı, İskenderun afet konutlarını inceledi

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, depremzedeler için İskenderun’a bağlı Cebike, Düğünyurdu, Aşkarbeyli ve Cırtıman Mahallelerinde inşa edilen TOKİ Konutları ile Kırsal Afet Konutları’nda inceleme yaptı.

Depremlerin yıkıma neden olduğu ilçede vatandaşların yeni evlerinde güvenle oturabilmesi için yürütülen çalışmalar kapsamda çalışmaların hızla devam ettiği 1602 konuttan oluşan Cebike 2. Etap, 492 konuttan oluşan Düğünyurdu 2. Etap, 499 konutlu Aşkarbeyli ile Cırtıman’da 3+1 olarak inşa edilen 87 adet kırsal afet konutunu inceleyen Vali Masatlı, örnek daireleri gezerek, çalışmaların son durumu hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Projelerde vatandaşların yaşamını rahat devam edebilmesi için her türlü çalışma ve planlama yapıldığını ifade eden Vali Masatlı, “En büyük amaçlarımızdan biri, vatandaşlarımız için sağlam zeminlerde ve her türlü ihtiyaçların karşılandığı konut alanlarının oluşturulmasıdır. Buralar da bu anlamda örnek konut bölgelerimizden birisidir” dedi.

Hatay’da 180 bine yakın hak sahibi olduğu için inşaatların etap etap tamamlandığını belirten Masatlı, “Hiçbir vatandaşımızın endişe etmesine gerek yok. Bütün vatandaşlarımız neye hak sahibiyse konut, iş yeri veya ahır, inşa edip vereceğiz” dedi.