Kale ile Işıklı yolunda sona doğru!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Arsuz’da Kale ile Işıklı Mahalleleri arasındaki bağlantı yolunda devam eden yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını inceledi.

Turizm ilçeleri Samandağ’la Arsuz’u birbirine bağlayan kötü durumdaki yolda başlatılan modernizasyonunun önemine değinen Başkan Öntürk, alternatifi olmayan yolun yer yer iki aracın geçişinde sıkıntılar olan bölgeleri ve virajlarda da düzenleme çalışmaları yapılarak daha güvenli bir trafik akışı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Kale ile Işıklı Mahalle sakinleri ile biraraya gelen Başkan Öntürk, yolun daha kısa sürede bitirilmesi için çalışmaların iki vardiya şeklinde yapılması talimatını verdi.

7,5 km. uzunluğundaki yolda zemin düzeltme, yol genişletme, menfez, istinat duvarı ve beton asfalt serimi gibi çalışmalar yaptıklarını anlatan Başkan Öntürk, çalışmaların yüzde 85 oranında tamamlanarak bitme aşamasına getirildiğini belirtti.

Hatay genelinde yıl içerisinde 1000 km. asfalt yapmayı planladığını vurgulayan Başkan Öntürk, “4,5 katrilyon borç ödedik iki ay içerisinde. Hükümetimizden ve Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Gelir ve gider kalemlerimizi de bir düzene sokuyoruz. İcraatlarımız da ortaya çıkmaya başladı. Hedefim: görevi bıraktığımızda da borçsuz bir belediyeyi, mal varlığıyla teslim etmek” dedi.