Anız yangını ile toprağın yapısını bozma!

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı 2024 Nisan-Haziran ayları arasında il genelinde 492 anız, 240 bahçe yangınına müdahale etti.

İl genelinde son günlerde tarım alanlarında sıkça karşılaşılan anız yangınlarının yanı sıra temizlik amacıyla yapılan bahçe yakma konularında çiftçilerin ve toplumun duyarlı olması noktasında çağrıda bulunan büyükşehir yetkilileri, bu tür yangınların kontrolsüz yayılmasının ormanlık alanlara ve yerleşim birimlerine sıçrayabileceğine dikkat çekti.

Çevre Kanunu’na göre anız yakanlara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce para cezası kesildiğini hatırlatan HBB ziraat mühendisleri, anız yakmanın topraktaki yararlı mikroorganizmaların faaliyetlerini olumsuz yönde etkilediğine, ekosistem dengesine ve toprak yapısına da büyük zararlar verdiğine dikkat çekti.

Yangınlara yönelik tüm önlemlerin alındığını hatırlatan Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ise vatandaşların yangın çıkma riski taşıyan bölgelerde dikkatli olmaları gerektiğini aktararak herhangi bir şüpheli durumda ise 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunmaya davet etti.