İskenderunlular’ın 15 Temmuz mesajı net

İskenderun’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Milli Birlik Yürüyüşü’yle Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar olacağının mesajı verildi.

Ellerde şanlı Türk Bayrakları ile ‘Milletin Zaferi’nin 8. Yılında mehteran eşliğinde Anıt Meydanı’nda başlayarak, Ulucami, Namık Kemal ve Şehit Pamir caddelerinden tekrar Anıt Meydanı’na doğru yapılan yürüyüşe İlçe Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşün ardından Anıt Alanı’nda devam etkinlikler saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması, 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşamını yitiren şehitlerimizin ve bu vatan uğruna canını veren tüm şehitlerimizin ruhuna Kuran-ı Kerim Tilaveti, sinevizyon gösteri, belediyenin yemek ve dondurma ikramı ile devam etti.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, gecede yaptığı konuşmada, “Aziz milletimiz, tarihi boyunca ülkesine, bayrağına, milli ve manevi değerlerine birlik ve beraberlik içerisinde bütün gücüyle sahip çıkmış, bu değerlerine saldıran hainlere asla geçit vermemiştir. Göklerdeki şanlı bayrağımızın çehresine ve vatan toprağının tertemiz sinesine uzanan düşmanca eller her daim bertaraf edilmiştir. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nda bir milletin asıl gücünün tankı, topu, tüfeği değil “Ya İstiklâl Ya Ölüm” diyerek cephelere koşan imanlı ve inançlı insanları olduğunu tüm dünyaya gösteren milletimiz, 2016 yılının 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykırarak, yazdığı kahramanlık destanı ile iradesini gasp etmeye girişen Fetöcü hainleri hüsrana uğratmıştır. Vatan uğrunda canlarını feda eden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve şifalar diliyorum” dedi.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının canlı olarak anıt alanına aktarılan konuşmasının ardından etkinlikler, demokrasi nöbeti ile sona erdi.