15 Temmuz ‘Milletin Zaferi’!

İskenderun’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı, dualar edildi.

İskenderun ve Arsuz Kaymakamlığı’nca Asri Mezarlıkta düzenlenen şehitlik ziyaretine İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fatih Sezal, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Tolga Depçi, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, İskenderun ve Arsuz’un resmi kurum temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve şehit aileleri katıldı. Ku’an-ı Kerim Tilaveti ve duaların yapıldığı programın ardından, 15 Temmuz Konulu Konferans, Sinevizyon gösterisi ve Müzik dinletisi için İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE)’ne geçildi.

İSTE Merkez Kampüs’te bulunan Turuncu Salon’da gerçekleştirilen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ve İSTE Hacı Ahmet Karatoyuk Cami İmam Hatip-i Murat Ateş’in şehitlerin ruhuna okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda açılış konuşması yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “Tüm dünya tarihine baktığımızda darbelerin ülkeleri elli- yüz yıl geri götürdüğü aşikardır. Devletler ordularıyla güçlüdür. Türk Milleti her zaman ordusunun yanındadır ancak Milli İradeye göz dikenlerin karşısındadır. 15 Temmuz 2016’da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara indik. Aynı şuur ve bilinçle hareket eden bir milletin parçası olmaktan gurur duyuyorum. Darbe girişimini atlattıktan sonra havacılık, denizcilik, savunma sanayii alanlarında çok ciddi gelişme katettik. Ülkemiz ona sahip çıkan milletiyle ileri gitmiştir. Bu güzel ülkenin geride kalmak için kaybedecek vakti yok. Üniversiteler gelişmenin ve ilerlemenin kilit kurumlarından biridir. Biz de İSTE olarak bu gelişmelere bugüne kadar katkı sunduk; bundan sonra da sunacağımıza söz veriyoruz” diyerek vatanı ve milli irade için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle andı, gazilere sağlıklı uzun ömürler diledi.

İSTE Yabancı Diller Yüksekokulu’nun hazırladığı 15 Temmuz Sunumu ile süren programda daha sonra İSTE Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Durmuş Baysal’ın Ana Yurt Güvenliği Kavramı ve Kapsamı başlıklı konferansı ile devam etti.

Düzenlenen programda İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı’ndan Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Dağdeviren ve Öğr. Gör. Pınar Dağdeviren bir müzik dinletisi sundu.