Emzirme Destek Timi İskenderun’da göreve hazır!

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı öncülüğünde İskenderun’da düzenlenen Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı eğitimini tamamlayan sağlık çalışanlarına sertifikaları törenle verildi. İskenderun Devlet Hastanesi TOKİ Ek Hizmet Binası’nda verilen 3 günlük eğitime 21 kursiyer katıldı.

Halk Sağlığı Hizmetleri ÇEKÜS birim sorumlusu Hürü Çolakerol’ün verdiği kursta, anne sütü ve emzirme danışmanlığına dair son gelişmeler paylaşıldı.

Kursta, eğitimlerin yanı sıra düzenlenen  “En İyi Anne Sütü Sloganı” yarışmasında ise “Senden Bebeğine Özel” sloganı oy birliği ile en iyi slogan seçildi.

Katılımcılar, çok verimli, güzel ve keyifli bir eğitim geçirdiklerini, emzirmeye dair doğru bilmediklerini düzelttiklerini ve dağarcıklarına yeni bilgiler eklediklerini belirterek, eğitimcilere ve kursun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu eğitim sonunda kursiyerler, İskenderun Devlet Hastanesi’nde kurulacak olan bebek ekibi ile 24 saat Emzirme Destek Timi olarak annelerin yanında olabileceklerine dikkat çekti.