Vali Masatlı, yeni ve güçlü Altınözü için sahada!

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Altınözü’nde depremzedeler için yapımı süren 117 köy tipi afet evinin ardından Altınözü Devlet Hastanesi, İlçe Emniyet Amirliği Yeni Hizmet Binası ile Avuttepe İlk ve Ortaokulu inşaat alanında inceleme yaptı.

Karbeyaz Mahallesi’nde depremzedeler için yapımı süren 117 köy tipi afet evi inşasının yüzde 75 seviyesinde olduğunu belirten Vali Masatlı, köy evlerinin eylülde teslim edilmesini planladıklarını ifade etti.

Yapı İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda kırsal afet konutları olan köy evlerinin de yapımının hızla devam ettiğini bildiren Masatlı, “Yeni ve güçlü bir Hatay için tüm kurumlarımızla sahadayız. Bugüne kadar ihalesi yapılan ve ihale sürecinde olan kırsal afet konutu sayımız toplam 11 bin 399’dur. İlaveten de yer seçim sürecimiz devam etmektedir ve 17 bin kalıcı kırsal konut yapımı da şu an itibarıyla planlanmıştır. Kırsal bölgelerde yaşayan tüm vatandaşlarımızın en kısa sürede kalıcı konutlarına geçmesi için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir” dedi.

Köy tipi afet evleri hak sahipleri kurayla belirlenecek

Masatlı, Altınözü’nde belirli noktalarda şu an 1237 konut ve 49 ahırın yapım çalışmalarının devam ettiğini, Karbeyaz Mahallesi’ndeki afet konutlarının da bunlardan biri olduğunu belirterek, buradaki çalışmalarda da önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti.

Karbeyaz Mahallesi’ndeki 117 konutun hak sahiplerinin kurayla belirleneceğini belirten Vali Masatlı, “Kırsal afet konutlarımızda 100 haneyi geçtiğimiz alanlarda cami, köy konağı ve çocuk oyun parkı gibi sosyal alanların da planlamasının yapıldığını belirtmek isterim. En yakın zamanda tamamlanarak çekilecek kurayla hak sahiplerine teslim edilecek konutlarımızın vatandaşlarımıza ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Burasının normal şartlarda teslim tarihi kasımın sonu gibi ancak bizler gerek sahada yapmış olduğumuz denetimler diğer taraftan müteahhitlerimizin gayretleriyle bu süreyi daha öne çekeceğiz. Bizim öngördüğümüz süre de eylül ortası, inşallah vatandaşlarımıza konutları bu tarihte teslim etmiş olacağız” dedi.

Hastane inşaatı tamgaz!

Altınözü’nde yapımı hızla devam eden Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulunan Vali Masatlı, 144 yataklı hastanenin 20 adet poliklinik, 20 adet yoğun bakım yatağı, 4 ameliyathane, 12 diyaliz ünitesi, 3 adet diş klinik ünitesi, 2 endoskopi odası, acil servis, laboratuvar, 2 röntgen ve 1 tomografi olmak üzere 3 görüntüleme servisi ile sağlık hizmeti sunacağını söyledi.

Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Hatay’a çok yakıştı!

Hatay’ın zeytin diyarı Altınözü’nde MASATLI, Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığımızca yapımında sona yaklaşılan ve peyzaj çalışmaları devam eden Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’ndeki son durumu da kontrol eden Vali Masatlı, enstitünün Türkiye zeytinciliğinde büyük bir üretim potansiyeline sahip olan Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine teknik hizmet götürülmesi, bilimsel araştırma ve proje yürütülmesinde önemli görevler üstleneceğini ifade etti.

Altınözü’ne yeni İlçe Emniyet Amirliği binası

Vali Masatlı daha sonra proje içerisinde, fen bilimleri laboratuvarı, resim atölyesi, müzik sınıfı, kütüphane, konferans salonu ve yemekhane bulunan Avuttepe İlkokulu – Avuttepe Ortaokulu’nun ardından, Fatikli Mahallesi’nde yapımı hızla devam eden Altınözü İlçe Emniyet Amirliği Yeni Hizmet Binası’nda incelemeler gerçekleştirdi.