Hatay’ın müze kütüphanesine ziyaretçi akını!

Hatay’da depremde hasar gören müzenin restore edilmesiyle oluşturulan Cemil Meriç İl Halk Kütüphanesi, bünyesindeki 65 binden fazla eserle kitapseverlerin ve öğrencilerin uğrak yeri haline geldi.


Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Valiliğin kararıyla yürütülen restorasyon çalışması sonucu Hatay Şehir Müzesi’nin dönüştürüldüğü 2 bin metrekarelik kütüphanede, süreli yayınlar bölümü, okuma ve araştırma salonları ile kafeterya yer alıyor.

Bir ay önce, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla hizmete açılan, 65 binden fazla kitap ile 280 kişilik oturuma sahip Cemil Meriç İl Halk Kütüphanesi, ziyaretçilerine araştırmalarında kullanmaları için internet ve bilgisayar imkanı da sunuyor. İlk ayında günlük ortalama 100 kişinin yararlandığı kütüphane, yeni eğitim öğretim yılı öncesi hazırlık yapan öğrencilerin de ilgi odağı oldu.

Sergilere de ev sahipliği yapacak
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, depremlerin ardından kentte imar, eğitim, sağlık, ekonomi, kültür sanat başta olmak üzere çok sayıda alanda çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini söyledi.
Afetin kütüphanelere büyük oranda zarar verdiğini dile getiren Masatlı, “Müze kütüphanemize, bu toprakların yetiştirdiği, düşünce dünyamızın büyük ismi Cemil Meriç ismini vererek büyük anlam yüklemiş olduk.

Kütüphanemizin sergi alanına sahip olması sayesinde birçok sergiye de ev sahipliği yaparak sosyal ve kültürel faaliyetlere katkı sağlayacağını ümit ediyoruz” dedi.

Masatlı, bu tür hizmetlerin şehrin yeniden ayağa kalkmasında önemli adımlar olduğunu belirtirken, kütüphanenin her gün 08.00-20.00 saatlerinde kitapseverleri ağırladığını ifade etti.