Polis, dolandırıcıların ‘Düğüm’ünü çözdü!

Mersin, Kahramanmaraş, Erzurum, Samsun, Nevşehir ve Balıkesir merkezli, aralarında Hatay’ın da olduğu 19 ilde “nitelikli dolandırıcılık” suçuna yönelik düzenlenen “Düğüm-1” operasyonlarında, 1748 kişiyi dolandıran 88 şüpheli yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri Asayiş Şube Müdürlüklerince düzenlenen operasyonlarda 10 adet ruhsatsız ve 2 kuru sıkı olmak üzere toplam 12 tabanca, 2 adet ruhsatsız pompalı tüfek, çok sayıda bilgisayar, telefon, sim kart ve taşınabilir bellek ile çok miktarda döviz ve TL ele geçirildi.

Organize suç örgütü kurarak “Nitelikli Dolandırıcılık” ve “Özel Belgede Sahtecilik” suçunu işleyen şüphelilerin araçlarını satmak isteyen vatandaşlara sahte dekont vererek araç devir işlemini gerçekleştirip, söz konusu araçları daha düşük fiyatlara üçüncü şahıslara sattığı ve sazan sarmalı yöntemiyle araç satışı yapan ve kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak haksız kazanç sağladığı, sahte internet siteleri üzerinden Bungalov, prefabrik ve konteyner ev ile motosiklet ilanları verdiği, emlak şirketi yetkilileri tarafından satışını yaptıkları konutları hak sahiplerine teslim etmeyip, birden fazla kişiye satarak haksız kazanç sağladıkları ve kendilerini mağdurların yakını olduğuna inandırarak, yurt dışından gelirken kaza yaptıkları bahanesiyle haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.

1748 vatandaşı dolandırarak mağdur eden 88 şüphelinin yakalandığını anlatan Yerlikaya, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, halkımızı çeşitli yöntemlerle dolandıranların enselerindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin” ifadelerini kullandı.