‘Evde ek iş’ vaadiyle dolandırıcılığa dikkat!

İzmir merkezli, Hatay dâhil 12 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ‘Paket’ operasyonunda ‘evde paketleme işi’ ilanları ile kadınları hedef alan dolandırıcı şebekesi çökertildi. Operasyonda, bin kişiyi 100 milyon TL dolandıran 64 kişi gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen nitelikli dolandırıcılık soruşturması kapsamında, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen baskında adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda dijital materyale ve suç unsurlarına el konuldu.

Sahte kurum logoları kullanıldı

İnternet üzerinden evden çalışabilecekleri iş arayan vatandaşların birçok şehirde aynı yöntemle dolandırılması şikâyeti üzerine polis ekipleri harekete geçti.

Birçok vatandaşı dolandıran şüphelilerin, sosyal medya ve internet sitelerine “evde ek iş”, “evde paketleme işi” ilanları vererek kendileri ile iletişime geçen kişilerden “kapora ücreti”, “sigorta ücreti” ve “veri ücreti” adı altında para talep ederek dolandırdıkları belirlendi.

Polis ekiplerinin yaptığı inceleme sonrası zanlıların, işlemlerin yasal olduğuna inandırmak için sahte kurum logosuyla belgeler hazırladıkları ve sahte şirket isimlerini kullandıkları saplantı. Bu eylemlerde de hedef kitle olarak kendilerine genellikle ev kadınlarını seçtikleri tespit edildi.

Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

İzmir’de tespit edilen 17 mağdurun yaklaşık 1 milyon 250 bin TL, ülke genelinde ise bin mağdurun toplamda 100 milyon TL dolandırıldığı tespit edildi.