Başkan Öntürk talimat verdi, Feyezan Kanalı’na iş makineleri girdi!

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez ve HATSU Genel Müdürü Fatih Cihangir ile birlikte ilçenin kanayan yarası Feyezan Kanalı’nda inceleme yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, verdiği talimatla soruna neşter vurdu.

Atık suları bertaraf etmek, kanalın çevresine yaydığı kötü kokunun ve çevre kirliliğinin önüne geçerek vatandaşlara daha sağlıklı bir ortam sağlamak amacıyla başlatılan çalışma ve ilgili birimlerin görevlendirilmesinin ardından HATSU’nun iş makineleri sahaya indi.

Çalışmalar kapsamında kanal içerisindeki haşere, sivrisinek ve kötü koku gibi olumsuzluklara sebep olan atık suların deşarjı engellenirken, katı atıklar da temizlendi.

Kanalın temizlik ve peyzaj çalışmalarının ardından İskenderun’a yakışır, estetik ve modern bir görünüme kavuşacağını ifade eden Başkan Öntürk, “Feyezan’ı kronik bir sorun olmaktan kurtaracağız. Feyezan Kanalı’ndan temiz su akana kadar gece gündüz demeden çalışacağız. Çalışmaların ardından ışıklandırılmasını sağlayacağız. Peyzaj çalışmasının da entegre edilmesi ile kanal çevresi daha yaşanabilir bir hal alacak” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez de, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ile birlikte yapılacak çalışmalar noktasında yerinde tespitler yaptıklarını belirterek, büyükşehir ve İskenderun Belediyesi sınırlarını kaldırarak işbirliği içerisinde ilçenin yeniden ayağa kalkması noktasında daha kaliteli hizmet vermeyi hedeflediklerini söyledi.