İskenderun, bugün coşku dolu!

Türk Askeri’nin 5 Temmuz 1938 tarihinde Hatay’a İskenderun üzerinden girişinin 86’ncı yıldönümü ve 5 Temmuz İskenderun’un Kurtuluş Bayramı törenleri Atatürk Anıt Alanı’na çelenk sunumuyla başladı.

İskenderunlular için azmin, inancın, Ata’ya ve vatan toprağına bağlılığın en önemli tarihi olan 5 Temmuz’da, 6 Şubat depreminin ağır tahribat yarattığı Atatürk Anıt Alanı’nda törenlerin yeniden yapılması kurtuluş coşkusunu daha da taçlandırdı.

İskenderun’un gurur günü törenleri İskenderun Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve İskenderun Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atanın manevi huzuruna sunulmasıyla start aldı. Ataya bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde şanlı bayrağımızın göndere çekilmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez yaptı.

İskenderun’un Kurtuluş Bayramını 5 Temmuz 1938’de olduğu gibi bugün de gururla, sevinçle ve coşkuyla kutladıklarını söyleyen Başkan Dönmez, “Bugün 5 Temmuz İskenderun’umuzun kurtuluşunun 86. yıldönümü. Bu zafer, bugünümüzü ve geleceğimizi şekillendiren bir mirastır.  Bu nedenle, bu kutlu günü sadece bir anma töreni olarak değil, aynı zamanda geleceğe yönelik umutlarımızı ve hedeflerimizi yeniden gözden geçirme fırsatı olarak da değerlendirmekteyiz. İskenderun’umuzu ülkemizin gözbebeği bir kent haline getirmek için mesai mefhumu olmaksızın çalışıyoruz çalışmaya devam edeceğiz. 5 Temmuz İskenderun’un kurtuluş günü kutlu olsun!” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Anıt Şeref Defterinin imzalanmasıyla çelenk sunma töreni sona erdi.

Törenler, yine Anıt Alanında saat: 18.30’da gerçekleşecek olan Mehteran gösterisinin ardından, Jandarma Havacılık Başkanlığı Uçuş Ekibi gösterisi, folklor ekibi gösterisi ve şehrin anahtarının belediye başkanına verilmesi, Mehteran eşliğinde Ulucami Caddesi üzerinden, Namık Kemal Caddesine dönülerek Şehit Pamir Caddesi ve anıt alanı güzergahında gerçekleştirilecek kortej yürüyüşü ile devam edecek.