5 Temmuz, İskenderun için eskiye dönüşün simgesi olacak!

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Türk askerinin 5 Temmuz 1938 tarihinde İskenderun’a girişinin ve bağımsızlık mücadelemizin zaferle taçlandırılmasının yıldönümünü yeniden festival tadında Atatürk Anıt Alanı’nda kutlamak amacıyla çalışmaları hızlandırdı.

6 şubat depremi sonrası Atatürk Anıt Alanı’nda meydana gelen su sızıntısını önlemek için Hatay Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yürütülen çalışmaları, HBB Fen İşleri Daire Başkanı Mehmet Yüksek ile birlikte denetleyen Başkan Dönmez, alanı 5 Temmuz Kültür, Sanat Ve Turizm Festivali’ne hazır hale getireceklerini aktardı.

Zemini çökmesiyle birlikte yaşanan su sızıntısını önlemek için Atatürk Anıt Alanı’ndaki çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Mehmet Dönmez, “Anıta su sızıntısı var, biz suyun akış yönünü açarak, borularla ana kanalizasyona bağlantı yaparak bu sorunu kısa vadede çözeceğiz. Kalıcı çözüm mü? Kesinlikle değil, bugünkü yaptığımız çalışmalar kısa vadede, geçici çözümler. Alana gelen dip sızıntısını, tekrar yağmur suyu hattına bağlamak için büyükşehirden temin ettiğimiz üç yüzlük borularımızı döşeyip üzerini kapatıyoruz. Konser ve 5 Temmuz törenleri sırasında hem insanlarımızın can güvenliğini korumuş olacağız, hem de güzel bir görünüm olacak. Tadilatımızı yapacağız, borularımızı deplase edeceğiz, sonrasında Anıt alanındaki düzenlemeleri yapacağız. Hedefimiz 5 Temmuz’u eski günlerdeki kadar şaşalı olmasa bile, burada Anıt Alanı’nda hep birlikte kutlamak. İskenderun’a bir umut, umut ışığı lazım. 5 Temmuz Festivali’nin Anıt Alanı’nda yapılması bizim için anlamlı. Eski günlere dönüşün bir simgesi haline gelecek. Beş Temmuz festivalini olabildiğince mütevazı imkanlarla kutlayacağız” şeklinde konuştu.