İskenderun bayramlaştı

İskenderun’da Kurban Bayramı nedeniyle düzenlenen bayramlaşma töreninde ilçe protokolü ve vatandaşlar bayramın manevi atmosferinde bir araya geldi. İskenderun Kaymakamlığı’nca Kore Şehitleri Parkı’nda gerçekleşen, birlik ve beraberliği daha da güçlendiren törende Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, katılanlarla tek tek tokalaşrak bayramını kutladı.

Bayramlaşmaya, Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel ve Nermin Yıldırım Kara, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu,  kurum amirleri, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Bayramların tüm dinlerde çok özel ve anlamlı bir yere sahip olduğunu belirten Kaymakam Demiryürek, “Milletimizin manevî değerlerinin, sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel, en anlamlı örneklerinin yaşandığı Kurban Bayramı’na kavuşmanın sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz. Manevi atmosferi yüksek olan böyle mübarek günleri bir vesile olarak görmeli; dargınlıklarımızı, kırgınlıklarımızı ve kızgınlıklarımızı unutarak, aramızdaki yardımlaşmayı artırmak suretiyle, kardeşlik duygularımızı daha da pekiştirmeli, daha da güçlendirmeliyiz.  Farklı inanç ve kültürlere ait bayramların saygı ve hoşgörü içerisinde kutlandığı İskenderun’da hiç kuşkusuz bu bayramda da kentimizin tüm renkleri, karşılıklı sevgi ve kardeşlik ikliminde yüzlerce yıldır olduğu gibi birbiriyle kucaklaşarak Kurban Bayramını idrak edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve aileleri olmak üzere tüm İskenderunlu vatandaşlarımızın, Aziz Milletimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor; ülkemize ve tüm dünyaya sağlık, huzur, mutluluk ve barış getirmesini Yüce Mevlam’dan diliyorum” dedi.