‘2-A Çiçek Bahçesi’ ‘Gül’ açtı!

Mithatpaşa İlkokulu 2-A Sınıf Öğretmeni Gül Eleman Çelikezen, 2023-2024 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla düzenlediği karne töreninde öğrencileri ile çok büyük bir aile tablosu oluşturdu. Her öğrenciyi özel kılan karnesi ve içine eklediği mektupla geleceğin çocuklarına ‘Önemlisiniz’ mesajı veren Çelikezen, ayrıca kendi el emeğiyle hazırladığı rengarenk çiçekleri de takdim ettiği öğrencileriyle “Her çocuk, bir çiçek” temalı, bir yıllık anılarla donatılmış bir öykü yazdı.


Okul bahçesinde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sınıfta düzenlenen törende Gül Çelikezen, sözü yaz tatiline giren geleceğimizin teminatı olan çocuklar adına Sınıf Temsilcisi Nehir Savaş’a bıraktı.
Savaş, 2-A sınıfında olmaktan, Gül Çelikezen’in öğrencisi olmaktan, dönem boyunca sınıfça hareket edip tüm çalışmaları birlikte yapmaktan ve her arkadaşıyla aynı statüye sahip olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Öğrencilerden Mislina Bistamioğlu’nun saz çalarak arkadaşlarına keyifli anlar yaşattığı karne töreninde, ‘Maçka Yolları Taşlı geliyor Sarı Saçlı’ türküsünü seslendiren 2/A sınıfı öğrencileri adeta tek seli büyük bir koro oluşturdu.

Mini konserin ardından Gül Çelikezen, Mislina Bistamioğlu’na enstrüman çalarak ayrıcalık yarattığı için ‘Müzik Madalyası’nı, ‘Mutluluğun resmini Çizer Misin?’ adlı resim yarışmasının birincisi Kadir Aras Güven’e de resim madalyasını takdim etti.


Veliler adına kısa bir konuşma yapan Veli Temsilcisi Emsal Kaderli ise, Sınıf Öğretmeni Gül Çelikezen’e sadece öğrencilerle değil, velilerle kurduğu bağ ve çocuklarının özellikle Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda yetişmeleri adına verdiği örnek mücadeleden dolayı çiçekle teşekkür etti.


Öğrencilerinin her birinin farklı renklere sahip olduğunu, bu nedenle de öğrencilerini çiçek olarak adlandırdığını belirten Çelikezen, “Her öğrencimin, her biri farklı özelliklere ve meziyetlere sahip birer çiçek. İlgi alanları farklı olan çiçeklerim, yıl boyunca kendilerini tek tek göstermişlerdir. Onlar bizim umudumuz ve geleceğimiz…. Ben hepsini çok seviyorum. Hepinize iyi tatiller diliyorum” dedi.


Çiçek takdiminden dolayı velilere teşekkür eden Gül Öğretmen, oldukça duygulandığını belirtirken, öğrencilerinden ayrılacağı için buruk olduğunu ifade etti ve öğrencilerine sarılarak, yaz tatiline uğurladı.