Hatay’a sürpriz atama!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine, Kahramanmaraş’ın önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör atandı.

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’e görevi devreden Güngör’ün Hatay’a atanması siyasette ve yerel yönetimlere yeni bir boyut kazandırılacağı yorumlarına neden oldu.

Bir diğer depremzede kent olan Kahramanmaraş’tan Hatay’a atanan Hayrettin Güngör, ilk açıklamasında “Yine depremzede bir şehir olan Hatay’a tüm birikimimizi, tecrübemizi ve gayretimizi ortaya koyarak hizmet edeceğiz” dedi.

Güngör, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevini üstlenmiş bulunmaktayım. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Mehmet ÖNTÜRK’ün başkanlığında asrın felaketi 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen kadim medeniyet şehrimiz Hatay’a, gece gündüz demeden tüm birikimimizi, tecrübemizi ve gayretimizi ortaya koyarak hizmet edeceğiz. Gayret bizden, başarı Allah’tandır. Rabbim bu güzel şehre hizmet etme yolunda yardımcımız olsun” ifadelerine yer verdi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk de, atamayla ilgili “El ele vererek Hatay’ımızı daha güçlü bir şekilde ayağa kaldıracağız. Rabbim muvaffak etsin” değerlendirmesini yaptı.