İGC’ye 61’nci yıl ziyaretleri

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti, kuruluşunun 61. yıldönümünü dolayısıyla ziyaretçi akınına uğradı. 61 yıllık süre içerisinde bölgenin sesi olmayı başaran İGC’yi sırasıyla İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, Özçelik-iş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, Arsuz İş İnsanları Derneği (ARİAD) Başkanı Adnan Ağır ve yönetim kurulu üyeleri ile İyi Parti Arsuz Belediye Başkan Adayı Süleyman Sırrı Bahadırlı ziyaret etti.

Ziyaretlerde, yaş pasta ile jest yapan İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Fırat ve üyeleri, pasta kesiminin ardından cemiyette hatıra fotoğrafı çekildi.

İGC’nin 61 yıllık geçmişiyle önemli bir misyon üstlendiğini söyleyen İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, “Gazetecilik, toplumun aydınlanması ve doğru bilgiye ulaşması açısından çok önemli bir meslektir. Bu anlamda, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nin 61 yıldır yürüttüğü bu değerli çalışmaları her zaman takdir etmişizdir” dedi.

Özçelik-iş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, deprem sonrası ağır hasar alan bir bölgede işçinin, emekçinin alın terinin hakkını vermek adına her türlü adımı göze alarak ilerlediklerini belirterek, Yolbulan Metal’de gerçekleştirilen grev süreci hakkında bilgiler verdi.

Seçim sürecinde İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nin katkısını ve desteğini yoğun olarak hissettiklerini belirten İyi Parti Arsuz Belediye Başkan Adayı Süleyman Sırrı Bahadırlı, bölgenin kalkınması, sorunların gündeme getirilmesi ve çözüm üretilmesi konularında duyarlılık gösteren tüm gazetecilere Başkan Diyap Atar’ın şahsında teşekkür ederek, İGC’nin 61. Kuruluş yıldönümünü kutladı.

Gazetecilik mesleğinin önemine değinen Adnan Ağır, “Özverili çalışmalarından dolayı İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nin tüm üyelerini tebrik ediyorum. Gazeteciler, toplumun bilgiye ulaşmasını sağlayan en önemli köprülerden biridir. ARİAD olarak cemiyetin kuruluşunun 61. yıl dönümünü kutlar, başarılarının devamını dilerim” şeklinde konuştu.

Yapılan ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren İGC Yönetim Kurulu Başkanı Diyap Atar ise, “Cemiyetimizin 61. yıl dönümünde böyle değerli ziyaretleri almak bizler için onur verici. Yapılan anlamlı ziyaretler biz gazeteciler için büyük bir moral kaynağı oluyor” dedi.

Sadece seçim döneminde değil, seçimden sonra da İskenderun Gazeteciler Cemiyeti ve üyeleriyle bağlarını güçlendirerek iyi ve kötü günde beraber olan Başkan Adayı Süleyman Sırrı Bahadırlı’ya ayrıca teşekkür eden Başkan Atar, her konuda sorunlara çözüm üretmek adına istişareye açık olduklarını söyledi.