Liseye dönüşen NATO Çadır Kenti eğitim kampüsü gibi!

Hatay’da depremde yıkılan Antakya Lisesi öğrencileri, eğitimlerini sürdürdükleri NATO Çadır Kenti’nde Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS)’na da hazırlanıyor. Deprem sonrası yaşadıkları zorluklara rağmen öğrenciler NATO Çadır Kenti’nde gelecek hayallerini gerçeğe dönüştürmek için sınava sıkı hazırlanıyor.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerden etkilenen Antakya’da eğitim ihtiyacının karşılanması için Milli Savunma Bakanlığı koordinasyonunda NATO tarafından geçen yıl kurulan NATO Çadır Kenti’nde barınma alanlarının yanı sıra mutfak, yemekhane, çamaşırhane, spor etkinlik çadırı, sağlık merkezi ile çadır kentte kalan öğrenciler için sınıflar oluşturuldu.


Sınıflarda geçen yıl Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrencilere eğitimler verildi. Bu eğitim öğretim yılı başında ise çadır kent, depremlerde yıkılan Antakya Lisesi öğrencilerinin kullanımına açıldı.
Çadır kentte oluşturulan 25 sınıfta, 4 idareci, 1 koordinatör ve 39 öğretmen gözetiminde yatılı kalan 400 öğrenci eğitimlerini sürdürürken, 25 sınıfın 6’sında da son sınıfta okuyan 80 öğrenci YKS’ye hazırlanıyor.
Burada sınava en iyi şekilde hazırlanabilmek için öğretmenleri eşliğinde çalışmalarını sürdüren öğrenciler, YKS’de iyi bir puan almayı hedefliyor.
Öğrencilerle birebir ilgilenen öğretmenler, sınav stresiyle başa çıkma ve sınav stratejileri konusunda da onlara destek olmaya çalışıyor.