Her çocuk bir ‘Minik kaşif’!

Arsuz’un geleceğini inşa edecek olan ‘Arsuz Belediyesi Minik Kaşifler Gündüz Bakım Evi’ törenle açıldı.  Türk – Alman Dostluk Cemiyeti Krefeld Derneği’nin finans desteğiyle Arsuz Belediyesi tarafından yapılan ‘Minik Kaşifler Gündüz Bakım Evi’, Başkan Sami Üstün’ün gerçekleştirdiği ilk resmi açılışla hizmet vermeye başladı.

Arsuz Belediyesi Yeni Hizmet Binası arkasında, 51 kontenjana sahip 3 sınıf, mutfak, oyun odası ve müdür odası olarak tasarlanan gündüz bakımevinin açılışına Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar, CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Arsuz Garnizon Komutan Vekili Yarbay Meliha Sezal, Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Hasan Gün, Arsuz Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı İbrahim Dündar, Türk – Alman Dostluk Cemiyeti Krefeld Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Adil Çolakoğlu, siyasi parti ilçe başkanları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Gündüz Bakım Evi’nin açılışında emeği olan herkese teşekkür eden Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün, “Bizler, bizden sonra ne olacak diye düşünmeyen, bu bayrağı şan ve şerefle bir sonraki döneme bırakacağımız nesiller yaratmak adına üstümüze düşen bütün sorumlulukları yerine getirmek adına halkımıza söz verdik. Dedik ki; biz Arsuz olarak çok büyük bir aileyiz. Ve Arsuz’un tekrar ayağa kalkması noktasında herkesin yapacak bir görevi, herkesin bir sorumluluğu var. Bugün geldiğimiz noktada bu gündüz bakım evinin, kreşimizin inşaası söz konusunda bizlere bağışlarıyla destek olan Çolakoğlu ailesine, planlama yapan ve bugünlere gelinmesinde emeği geçen herkese ve kriz yönetirken hakikaten bu ilçenin ihtiyacıyla ilgili gerekli olan her hassasiyeti gösteren ve ihtiyaç noktasından lazım olan ne varsa hayata geçiren sevgili Kaymakamımıza şahsım ve ilçem adına huzurlarımızda teşekkür ediyorum. Yarınlara umutla bakmamızı sağlayan ‘Geleceğimiz’ diye hitap ettiğimiz kıymetli çocuklarımızın daha sağlıklı bir eğitim hayatı geçirmek adına, okul öncesi gündüz bakım evinde bizleri bir araya getiren bu güzel binanın da inşasında gece gündüz demeden çalışan Fen İşleri Müdürüme, ekibine ve Kurum Müdürlerime özellikle de kıymetli öğretmenlerime sonsuz teşekkürlerimi iletmek isterim. Bugün bu Arsuz’un her ihtiyacı noktasında dertlenip bu ve buna benzer ortamlarda koca bir aile resmi çizdiren, siz kıymetli misafirlerime bugünkü açılışa teşriflerinizden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. Şükranlarımla hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.

Kurdele kesiminin ardından ilçe protokolü ile birlikte kreşi gezen Başkan Üstün, çocuklarla sevgi yumağı oluşturdu.