Depremin vurduğu Hatay, bu kez sele teslim!

Hatay’da gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış dolayısıyla cadde ve sokaklar sular altında kaldı, bazı caddeler ulaşıma kapandı, mahsur kalan 70 kişi ekipler tarafından kurtarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısı sonrası Hatay’da, gece saatlerinde bastıran yağmur, özellikle Antakya ve Defne ilçelerinde etkili oldu. Su basan konteynerlerdeki vatandaşlar zor anlar yaşadı. Arsuz-Çevlik arasındaki yolda çökme meydana gelirken, Tarihi Uzun Çarşı’da su baskını oluştu. Antakya-Samandağ kara yolunun Çekmece mevkiinde sağanak nedeniyle bazı araçlar suya gömüldü. Odabaşı Mahallesi’ndeki altgeçit de yağmur sularıyla doldu.

AFAD ile Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı ve Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri de sahaya inerek çalışma başlattı. Kamu kurumlarına ait 292 araç ve 697 personel, olumsuzluklara müdahale etti. Bulundukları yerde mahsur kalan 70 kişi, görevliler tarafından kurtarıldı.

Sağanak sabah saatlerinde etkisi yitirirken, sokak ve caddelerdeki su tahliye edildi. Bazı bölgelerde ise tahliyenin sürdüğü bildirildi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün Turuncu Alarm ile il genelinde etkili olacak Çok Kuvvetli Yağış uyarısı kapsamında 24.05.2024 tarihinden itibaren 24 saat esaslı olarak sahada görev yapan Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamındaki tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın temsilcilerinin katılımıyla Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürlüğü Kriz Merkezimizde gerçekleştirilen toplantıda, yaşanan yağışlardan sonra ilimiz genelinde meydana gelen olumsuzluklar ve yapılan müdahaleler ele alınıp değerlendirildi.

Vali Masatlı yağışlara bağlı olarak, Antakya Atatürk Caddesi eski Orman İşletme Müdürlüğü ile Köprübaşı mevki arasındaki yol, Antakya Çevre yolu Toki Alt Geçidi ile Çekmece Köprüsü arasındaki yol, Defne Harbiye Caddesi(Sümerler Mevkii), Defne Uğur Mumcu Bulvarı Altgeçidi olmak üzere geçici olarak trafiğe kapatılan yolların ekiplerin çalışması sonucu trafiğe açıldığını, Antakya Kavaslı Altgeçidi ve Expo yolu geçici olarak trafiğe kapandığını, trafiğe kapatılan yollarda suyun tahliye işlemlerinin devam ettiğini açıkladı.