Depremlerin yıkıma neden Antakya’da tescilli yiyeceklerin sunulacağı restoranları buluşturacak olan Hatay Lezzetleri Çarşısı’nda sona yaklaşıldı. Hatay Valiliği ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı koordinesinde oluşturulan çarşıda eski Antakya evlerinin mimarisine benzetilen 18 restoranın inşaat çalışmalarının yüzde 80’i tamamlandı. İşletmelerde Antakya künefesi, kaytaz böreği, kömbe ve Antakya kâğıt kebabı gibi coğrafi işaret tescilli lezzetlerin de sunulacağı çarşının ilk misafirlerini temmuz ayında ağırlaması planlanıyor.
Hatay Lezzetleri Çarşısı’nda gastronomi sektöründe öne çıkmış firmalara yer verileceğini belirten Masatlı, “Deprem sonrasında yıkılan veya ağır hasar alan, Hatay’ın öne çıkan ve marka değerine sahip restoranlarına yönelik hizmet sunum alanının oluşturulması ve kısmen de olsa istihdamın geliştirilmesi bakımından bir çarşı oluşturmayı amaçladık. Restoranlar 96 metrekare kapalı, 36 metrekare açık alana sahip. Peyzaj ve tefrişat işlemlerinin ardından çarşının temmuz içerisinde açılmasının hedefliyoruz” dedi.
Çarşının hayata geçmesiyle bölge halkının ve ziyaretçilerin nezih ortamda vakit geçirebilecekleri sosyal bir alan oluşacağını dile getiren Vali Masatlı, “Hatay’ımızda gastronomi, sadece beslenme biçimi değil aynı zamanda kültürel miras, hatta yaşam tarzı. Hatay Lezzetleri Çarşı ile zengin mutfak kültürümüzü ülkemize ve dünyaya bir kez daha hatırlatarak, bölgemizin ekonomik, sosyal ve turistik açıdan gelişmesine katkı sunmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.
Masatlı, kentin marka değerini yükseltme hedefiyle çalışmalar yürüttüklerini vurgulayarak, coğrafi işaretli ürün sayısını 31’e çıkardıklarını, 85 ürün için de başvuru yaptıklarını sözlerine ekledi.