İskenderun’dan Çanakkale’ye selam olsun!

Tüm dünyaya ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten ve tarihin sayfalarına altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla İskenderun’da da törenler düzenlendi.

Asri Mezarlıktaki Şehitlik ziyaretiyle başlayan törende vatan için canlarını feda eden şehitlerimizin kabirlerine protokol ile birlikte karanfil bırakan çok sayıda vatandaş, 109 yıl önce Çanakkale’yi geçilmez kılan inancı, ruhu, azmi ve vatan sevgisini bir kez daha gözler önüne serdi.

İskenderun Kaymakamlığı başta olmak üzere Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği ile Muharip Gaziler Derneği tarafından Atanın ve silah arkadaşlarının huzuruna çelenk sunduğu şehitlik ziyaretinde duygu dolu anlar yaşandı.

İskenderun İlçe Müftüsü Ramazan Avcı nezaretinde şehitler ruhuna ithafen Kuran-ı Kerim okunan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “Tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği mücadelenin adıdır ‘Çanakkale Zaferi’. Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un ‘Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın!’ dizelerinde de belirttiği gibi, tarihe sığmayacak kadar büyük ve anlamlı bu zaferin yıldönümünün haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu zafer, milletimizin kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, harp meydanında bile düşmanından esirgemediği merhametini ve şefkatini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur. ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten Aziz Milletimiz, 109.yıl önce olduğu gibi bugün de yarın da vatanına, geleceğine ve bağımsızlığına sahip çıkma azim ve kararlılığını her daim gösterecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğrunda canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete göçmüş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, yaşayan gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra protokol üyeleri, şehitlerin mezarlarını tek tek ziyaret ederek mezarlara karanfil bıraktı ve şehit yakınları ile sohbet ederek acılarını paylaştı.

İskenderun Belediye Kültür Sarayında devam eden törende, ‘Çanakkale Geçilmez!’ adlı tiyatro oyunu sergilendi.

Tören sonunda İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve beraberindeki protokol üyeleri, programın hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tek tek tebrik ederek, büyük zaferin 109’uncu yıldönümünde maneviyatına yakışır bir şekilde kutlanması ve aziz şehitlerimizin saygıyla anılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.