AFAD Başkanı’ndan Hatay’a Ramazan ziyareti!

AFAD Başkanı Okay Memiş, deprem konutları başta olmak üzere bölgede devam eden çalışmaları incelemek üzere geldiği Hatay’da depremzede vatandaşların hem iftar, hem sahur sofrasına konuk oldu.

Hatay il Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı’nda deprem konutları ve deprem bölgesindeki yerinde dönüşüm projelerini masaya yatıran AFAD Başkanı Memiş, “Asrın felaketinin ardından başlatılan tarihin en büyük iyileştirme operasyonu, Hatay’da aralıksız devam ediyor. Devletimizin tüm imkanları ile Milletimizin yanındayız” dedi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Vali Yardımcıları, AFAD İl Müdürü Ali İhsan Körpeş ve İlçe Kaymakamları’nın da katılımıyla Sofular Mahallesi Orhanlı Parkı İftar Çadırı’nda Antakya Kaymakamlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen İftar Programı’nda vatandaşlarla birlikte iftar yapan Memiş, daha sonra Kore Konteyner Kenti ziyaret etti.

Konteynerde kalan vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet eden Vali Masatlı ve AFAD Başkanı, burada gençlere yönelik çeşitli eğitim ve etkinliklerin yapıldığı bölümleri de gezerek gençlerin etkinliklerine katıldı.

AFAD Başkanı Okay Memiş, son olarak İskenderun’daki Üsküdar Konteyner Kentte Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Emniyet Müdürü  Nevzat Güneş, Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk’ün katılımıyla sahur sofrasının bereketini vatandaşlarla paylaştı.

Manevi ikliminin yaşanmaya başladığı Ramazan ayında vatandaşlarla ramazanın bereketi ve güzelliğini paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Memiş, “Soframızı ve geleceğe dair umutlarımızı paylaştığımız tüm afetzede vatandaşlarımıza hayırlı Ramazanlar diliyoruz. Birlikte güçlüyüz” dedi.