Balkabağı için masal yeni başlıyor!

Hatay Mutfağı’nın vazgeçilmez lezzetlerinden kabak tatlısının yapıldığı “Beyaz Bal Kabağı” coğrafi işaret tescili alarak, Hatay’ın tescilli 25’inci ürünü oldu.

Hatay mutfağının değerlerini koruma ve geleceğe taşıma amacıyla sürdürülen Coğrafi İşaretli Ürünler projesi kapsamında, bu kez Antakya Ticaret Sanayi Odası ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Antakya Meslek Yüksek Okulu Gastronomi Bölümü iş birliği Hatay’ın Beyaz Bal Kabağı’na coğrafi işaret tescili kazandırdı.

Deprem bölgesinde yaşanan felaketin ardından bölgedeki yerel üreticilere destek olmak amacıyla başlatılan çalışmaların bir parçası olarak Hatay Beyaz Bal Kabağı’nın coğrafi işaret tescili alması ürünün değerini kalıcı hale getirirken, bölgedeki yerel üreticilere de sürdürülebilir ekonomik fayda sağlayacak. Bu sayede, bu özel ürünün taklit edilmesi ve haksız rekabetin de önüne geçilecek.
Hatay’ın tarımsal kalkınması için de önemli bir adım olarak değerlendirilen tescil ile ürünün pazarlanması ve tanıtımı artacak, bu da üreticilerin gelirlerinin artmasına katkıda bulunacak.