İskenderun’un şehir merkezinde yıkım var!

Asrın felaketi” olarak adlandırılan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 6 Şubat depremlerinden etkilenen İskenderun’da ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmaları yeni yıl sonrası kentin simge binalarından eski ‘Merkez Kundura’ olarak bilinen binayla devam etti. İskenderun’un en işlek ve trafik yoğunluğu bulunan şehit Pamir Caddesi üzerindeki binanın yanısıra, yine aynı güzergahta bulunan ve altında da Birevim ve ikram künefenin de bulunduğu Altındişler Oteli’nin de yıkımı için alınan güvenlik önlemlerinin ardından ilk kepçe bugün vuruldu.

Emniyet ekiplerinin gözetiminde alınan önlemler çerçevesinde Açıkalın Ayakkabıcılık ile başlayan yıkımda ekipler binayı taşıyan ana kolonlara iş makineleriyle darbeler vurdu. Vatandaşların da yakından takip ettiği yıkımda iş yeri sahipleri de bu anları hüzünlü bakışlarla izledi.

Çalışmaları yerinde inceleyen İskenderun Kaymakamı M. Sefa Demiryürek, yaptığı açıklamada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerince ilçede tespit edilen ağır hasarlı bina sayısının 3 bin 298 olduğunu, bunlardan 2 bin 704’ünün yıkımının tamamlandığını belirterek, 588 binanın da hukuki sürecinin tamamlanmasının ardından yıkımının gerçekleştirileceğini kaydetti. Kaymakam Demiryürek, ağır hasar alan binaların yüzde 87,41’inin yıkımının yapıldığını belirtti.