Erler, gururla yemin etti

İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı’nda eğitimlerini tamamlayan erler düzenlenen törenle bayrağa ve silaha el basarak yeminlerini etti. Usta asker olma yolunda yeni görev yerlerine uğurlanmak üzere acemi birliğini tamamlayan erleri, bu özel günde aileleri de yalnız bırakmadı.

Yemin törenine Hatay Valisi Mustafa Masatlı, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, koordinatör kaymakamlar, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fatih Sezal, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emir Ünalan, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Yıldırım, İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanı Dz. P. Alb. Ümmet Tosun katıldı.

Törende, alaya ilk katılan üç deniz erine Hatay Valisi Mustafa Masatlı, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı tarafından belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.

Duygu dolu anların yaşandığı törende, büyük bir gurur yaşayan aileler Türk Bayrağına el basarak yemin eden evlatlarının fotoğraflarını çekebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Törende kısa bir açıklama yapan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “Mukaddesatımızın yılmaz bekçileri olarak and içen erlerimizin ömür boyu unutamayacakları bir törene şahitlik ettik” derken, sözlerini ‘Sahipsiz olan vatanın batması haktır, Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır” diyerek tamamladı.

Tören geçidi sonrası yemin eden erler, aileleriyle kucaklaştı.