Polis ve Jandarma’ya ‘41’ kere maşallah!

Uyuşturucu madde imalatçıları ile satışını yapanlar ve sokak satıcılarına yönelik 41 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Narkogüç-41” operasyonları kapsamında Hatay’da 1 kg. metamfetamin ve uyuşturucu hap ele geçirildi, 6 zehir taciri yakalandı.

 

41 ilde 1 ton 480 kg. uyuşturucu ele geçirilen ve 418 zehir taciri ve sokak satıcısının yakalandığı Narkogüç operasyonuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlara 354 ekip, 1225 personel, 4 hava aracı ve 22 narkotik dedektör köpek katıldığını açıkladı.

Operasyonun Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri ve Jandarma Genel Komutanlığı İl Jandarma Komutanlıklarınca düzenlendiğini belirten Bakan Yerlikaya, “Gençlerimizi ve geleceğimizi zehirleyen uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız. Her an enselerindeyiz. Bizden kaçamayacaklar” dedi.

Operasyonlarında bazı İllerde ele geçirilen uyuşturucu miktarları ve yakalanan zehir tacirleri ve sokak satıcıları hakkında da bilgiler veren Yerlikaya, Hatay İl Jandarma Komutanlığı’nca yapılan operasyonda; 1 kg metamfetamin ve uyuşturucu hap ele geçirildiğini ve 6 zehir tacirinin yakalandığını ifade etti.