İskenderun’da Noel’e iki kutlama birden!

Hristiyanların her yıl 24 Aralık’ta İsa Mesih’in doğumunu kutladıkları Noel Bayramı, İskenderun’da bu yıl yıkıcı depremin gölgesinde Aziz Corç(Mar Circos) Kilisesi’nde düzenlenen iki ayinle kutlandı. 6 şubat depreminde kiliselerin yıkıma uğraması dolayısıyla, ışıklarla donatılan Mar Circos Kilisesi’nde gerçekleşen törenlerde buruk bir bayram havası hakim olsa da, vatandaşlar mum yakıp dilek tutarken, depremde hayatını kaybeden vatandaşları da andı.

Depremde yaşamını yitirenler için Anma duası!

Kadasetli Patrik X. Yuhanna’yı temsilen Hatay’a gelen Episkopos Arsenyos Dahdal ve beraberindeki pederler, 24 Aralık Noel Bayramı’nın ilk ayini sabah İskenderun Aziz Corç (Mar Circos) Kilisesi’nde gerçekleştirdi. Episkopos Dahdal ve beraberindeki pederler, İskenderun’daki ayinde cemaat üyeleri başta olmak üzere depremde yaşamını yitiren vatandaşlar için anma duası yaptı.

Ayinde kısa bir vaaz veren Episkopos Dahdal, “Kadasetli Patriğimiz X. Yuhanna’nın taziyelerini ve sevgilerini ulaştırmak için buradayım. Sizlerin her zaman yanınızdayız. Unutmayınız ki Tanrı yaşamdır. Bizler de onun aracılığıyla yaşamak için yaratıldık” dedi.

Anma duası ile ‘Mesih İsa Dirildi’ ve ‘Meryem Ana’ ilahilerinin söylenmesiyle son bulan ayinden sonra cemaat üyeleriyle bir araya gelerek talepleri dinleyen Arsenyos Dahdal, daha sonra Noel Ayini için Antakya’ya geçti.

‘Noel demek, saygı, barış, huzur, mutluluk, kardeşlik, mütevazilik demek’

İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi’nin 6 Şubat depreminde yıkılması dolayısıyla İskenderun Aziz Corc (Marcircos) Rum Ortodoks Kilisesi’nde akşam saatlerinde gerçekleştirilen ikinci Noel ayini ise Kilise Papazları Peder Nicholas Papasoğlu ve Dimitri Yıldırım önderliğinde  gerçekleşti. Ayine katılan cemaat üyeleri, dualar edip mumlar yakarak, yeni yıla yepyeni umutlarla girme dileğinde bulundu.

İsa Mesih’in Doğuşu ile ilgili İncil’den okunan ayetler ve miniklerin eşliğinde tüm cemaatle birlikte edilen duanın ardından kısa bir vaaz veren Papaz Dimitri Yıldırım, “Birlikte kutladığımız Doğuş Bayramı’nda bizlerin de Rab Mesih İsa’ya kalplerimizi açmamız gerekir. Noel deyince aklımıza sevgi, saygı, barış, huzur, mutluluk, kardeşlik, mütevazilik gelir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm cemaatimizin Noel Bayramını en içten dileklerimle kutlarım” dedi.

Verilen vaazın ardından farklı din ve kültürleri bir araya getiren Noel Bayramı’nın başta İskenderun olmak üzere Hatay’a, ülkemize ve tüm dünyaya barış, huzur, bolluk, bereket, kardeşlik ve mutluluk getirmesini temenni eden Kilise Papazı Nicholas Papasoğlu da cemaate kutsal ekmek dağıttı.

Noel Ayini sonunda tüm cemaat üyeleri birbirinin Noel Bayramını kutlayarak, kilise bahçesinde düzenlenen kokteyle katıldı.

Noel Bayramı Ayini, her yıl olduğu gibi bu yılda İskenderun Ortodoks Kiliseleri Vakıf Başkanı Can Teymur, Kilise Papazları Nicholas Papasoğlu, Dimitri Yıldırım, Noel coşkusunu yaşayan çocuklar ve davetlilerle birlikte Noel pastasını kesmesiyle son buldu.