İskenderun’da empati parkuru ile anlamlı farkındalık

İskenderun’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek amacıyla ‘Empati Parkuru’ kuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü, Gençlik Merkezi ve Engelliyim Engel Tanımam Derneği tarafından gerçekleyen farkındalık etkinliğine İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, Engelliyim Engel Tanımam Derneği Başkanı Kamil Göçmen ve gençlik merkezi gönüllüleri katıldı.

Bir dakikalığına engelli olup, şehrin en işlek caddesi üzerinde oluşturulan parkuru geçerken empati kuran protokol üyeleri, engelli bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

Toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından etkinliğin önemine değinen İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün ardından İskenderun’da trafiğin yoğun olduğu caddelerde bir farkındalık oluşturmak için değerli kardeşlerimizle beraber onların yaşadıkları zorlukları daha iyi anlayabilmek için Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğümüzün koordinesinde bir etkinlik yaptık. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde ‘Engelleri sevgiyle aşın’ sloganıyla kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Hepimizin potansiyel bir engelli adayı olduğu bilinciyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Engellilerimizin karşılaştığı zorlukları ortadan kaldırmak, yaşam koşullarını iyileştirmek ve onlara güvenli bir gelecek sunmak millet ve devlet olarak hepimizin en temel görevidir”  dedi.