Defne Devlet Hastanesi’ni su bastı!

Türk Tabipler Birliği, kuvvetli sağanak yağışın hâkim olduğu Hatay’da yeni açılmasına rağmen sular altında kalan Defne Devlet Hastanesi’nin görüntüsünü paylaşarak, yetkililere tıbbi araç-gereçlerin güvenliği başta olmak üzere her türlü önlemi alma çağrısı yaptı.

6 Şubat Depreminin ardından inşa edilen ve 21 Mayıs’ta açılışı yapılan Defne Devlet Hastanesi daha önce de sular altında kalırken, bugün de hastane girişinde biriken yağmur suyunu hastane personeli tedavi amacıyla hastaneye gelen vatandaşlar arasında paspasladı.

Türk Tabipler Birliği’nden yapılan açıklamada, “Hatay’da çok uzun süreli ve şiddetli olmamasına karşın yaşanan yağış sonrası Defne Devlet Hastanesi’ni bir kez daha su bastı. Depremin üzerinden 200 günü aşkın zaman geçmişken sağlık kurumlarının yetersizlikleri, her geçen gün acı bir biçimde karşımıza çıkmaktadır. Kamu otoritesine hızlı olduğu kadar sağlıklı yapılar inşa edilmesi gerektiğini hatırlatıyor; hastanedeki elektronik ve tıbbi araç-gereçlerin güvenliği başta olmak üzere her türlü önlemi alma çağrısı yapıyoruz” denildi.