Başkan Savaş, Bakan Özhaseki’den talep etti

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, asrın felaketinde büyük bir yıkım yaşayan ilin yeniden ayağa kalkması için Hatay’ın Afet Bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyledi. Pandemi, geçtiğimiz yıl yaşanan büyük yangın, ardından deprem ve son olarak 300 hektarın zarar gördüğü Belen yangını ile Hatay’ın ciddi sorunlarla boğuştuğuna dikkat çeken Başkan Savaş, hızlı toparlanma süreci için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’den de Hatay’ın Afet Bölgesi ilan edilmesini talep ettiğini belirtti ve konuyu milletvekillerinin de parlemantoya taşıyacağını dile getirdi.

 ‘Bakan Özhaseki dertlerimizi anlıyor’

Hatay’ın yeniden inşa edilmesi konusunda ortak akıl ile hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Lütfü Savaş, “Bilim çerçevesi ile Hatay’ı yeniden inşaa etmeliyiz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki şehrimize geldi. Beraber bir şeyler yapmaya başladık. Hatay’ın yeniden ve sağlıklı yapılanması için el birliği ile çalışmalıyız. Hızlı bir şekilde insanlarımızı umutlandırmamız lazım. Eğitim ve barınma sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Bakanımız Sayın Özhaseki dertlerimizi anlıyor. Böyle giderse bu kadar büyük mağduriyeti hızlı bir şekilde pozitife çevirme şansımız olacak. Belediyeler, insanlarımız ve esnafımız için ekonomik anlamda avantajlar sağlanmalı. Esnafımız özellikle tekrardan ayağa kalkmak için çok çaba sarf ediyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak iş yükümüz, sıkıntılarımız 12 kat arttı. Yıkım çalışmaları yapılırken altyapıya çok ciddi zararlar veriliyor. Belediyeler olarak da çok zor durumdayız” dedi.

“Hatay Afet Bölgesi ilan edilirse çok rahatlarız”

Hatay’ın özel afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini belirten Başkan Savaş, “11 ili etkileyen deprem en çok Hatay’da can ve mal kaybına neden oldu. Bakanımız ile bu konuyu görüştüm. Eğer Hatay afet bölgesi ilan edilirse hızlı bir şekilde ayağa kalkarız. Sadece belediye değil, iş dünyası ve insanlarımız ekonomik anlamda çok rahatlar. Esnafımız ve iş insanlarımız da bir an önce ayağa kalkmak istiyor. Milletvekillerimiz de bu konuyu parlamentoya taşıyacak” dedi.