Bakan Yardımcısı Hatay’daki son durumu inceledi

İçişleri Bakanı Yardımcısı Münir Karaloğlu, asrın felaketi sonrası Hatay’ın durumu ve yeniden ayağa kaldırılması amacıyla yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantı gerçekleştirdi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, milletvekilleri, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleşen değerlendirme toplantısında Karaloğlu, “Devletimizin tüm birimleri ile Antakya’mızı yeniden inşa edeceğiz” dedi.

Hatay’da deprem sonrası hayatı normalleştirme adına yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Bakan Yardımcısı Karaloğlu ve beraberindeki heyet, Dünyanın aydınlatılan ilk caddesi Kurtuluş Caddesi, Defne Uğur Mumcu Bulvarı’nda devam eden enkaz kaldırma çalışmalarını inceledikten sonra İstanbul-Hatay Kardeşlik Çarşısını ziyaret etti.

Bölgenin tarihi ve kültürel dokusuyla tekrar ayağa kaldırılması için gerekli tüm çalışmaların yapılacağını ifade eden Karaloğlu, enkaz kaldırma çalışmaları ile ilgili yetkililerden bilgiler alırken, ilin yanısıra esnafı ayağa kaldıracak çalışmalara da devam edileceğini ifade etti.