İskenderun, göz bebeğimiz!

Kahraman Türk Askeri’nin 5 Temmuz 1938 tarihinde Hatay’a İskenderun üzerinden girişinin ve bağımsızlık mücadelemizin 85’nci yıldönümü ve 5 Temmuz İskenderun’un Kurtuluş Bayramı yaşanan depremin gölgesinde buruk bir şekilde kutlandı.

5 Temmuz Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında düzenlenen etkinliklerin ilki olan çelenk sunma töreni, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremi sonrasında, İskenderun’da yaşanan zemin çökmesi sonucu Atatürk Anıt Alanı’nın sular altında kalması dolayısıyla Hanife Uysal Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirildi.

Okul bahçesinde düzenlenen törene İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Yusuf Yıldırım, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, İskenderun İlçe Müftüsü Ramazan Avcı, askeri ve sivil erkan, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin atanın huzuruna sunulmasının ardından, Ulu Önder M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı yapan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 5 Temmuz’un İskenderun’un bugününü ve geleceğini şekillendiren önemli bir miras olduğunu belirterek, “6 Şubatta yaşanan asrın felaketi nedeniyle içimiz buruk bir şekilde müzikli etkinlik eğlence programları olmadan, kurtuluşumuza vesile olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi minnetle yad edeceğiz. Bu zafer günümüzü ve geleceğimizi şekillendiren bir mirastır. Bu nedenle bu kutlu günü sadece bir anma töreni olarak değil aynı zamanda geleceğe yönelik umutlarımızı ve hedeflerimizi yeniden gözden geçirme fırsatı olarak da değerlendirmeliyiz. İskenderun’umuzun kurtuluşunun 85.yıl dönümünde hep birlikte İskenderun’umuza göz bebeğimiz gibi bakacağız. Ben bu vesileyle de Alevi kardeşlerimizin de aynı gün kutladıkları Gadir Hum Bayramlarını canı gönülden kutluyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı’nın şeref defterini imzalamasının ardından tören sona erdi.