1 Temmuz, Türk Denizciliğinin övünç günü!

Mavi Vatan’da egemenliğin sembolü olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 97’nci yıldönümü İskenderun’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İskenderun Bölge Liman Başkanı Erdoğan Bayram ile İMEAK DTO İskenderun Şubesi Meclis Başkanı Suphi Şaşati tarafından Atatürk Anıt Alanı’nda Ata’nın manevi huzuruna saygı çelengi sunulması ile başlayan törenler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Törende yaptığı konuşmada İskenderun Bölge Liman Başkanı Erdoğan Bayram, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın önemine değinirken, Kabotaj Kanunu haklarıyla Türkiye’nin büyük kazanım sağladığını belirtti.

Daha sonra, törenlere katılan İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Bölge Liman Başkanı Erdoğan Bayram, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Onur Emir, İSTE Denizcilik Fakültesi Dekanı Meltem Eken, Sefa Atakaş Lisesi Müdürü Neslihan Bakır, İMEAK DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu ve Meclis Başkanı Suphi Şaşati daha sonra deniz sahasında hazır bulunan bota binerek şehit denizcilerin anısına denize saygı çelengi bıraktı.

Bölgede bulunan sahil güvenlik botları, savaş gemisi ve sivil gemiler siren çalıp, gösteri yaparak bayram kutlamalarına ayrı bir renk kattı.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla TCSG – 102 Sahil Güvenlik Botu’nın sahil iskelesinde halkın ziyaretine açıldığı kutlamalar, İMEAK Deniz Ticaret Odası tarafından düzenlenen resepsiyonla sona erdi.